Siirry sisältöön

Elinvoimaa raakaruoasta

Raaka liharuoka on kissalle luontaista ravintoa, onhan kissa hampailtaan ja ruoansulatuselimistöltään lihansyöjä. Raakaruoka sisältää hyviä eläinperäisiä aminohappoja ja rasvoja, jotka vaikuttavat positiivisesti kissan karvan laatuun, kasvuun, aineenvaihduntaan, neutraloi kuona-aineita ja helpottaa munuaisten työtä sekä auttavat rasvaliukoisten vitamiinien imeytymisessä. Luonnollinen raakaruoka ei sisällä säilöntä tai väriaineita eikä kissan ruokavaliossa turhia viljoja tai kasviksia.

BARF:
Biologically Appropriate Raw Food = Biologisesti sopiva raakaruoka.
Bones and Raw Food = Luita ja raakaa ruokaa.
Biologisesti sopiva raakaruoka pohjautuu ajatukseen, että lemmikille syötetään lajikohtaisesti luonnollista ravintoa. Kissoille lajityypillisen ruokavalion kulmakivi on raaka liha.
BARF-ravinto koostuu erilaisista lihoista, elimistä, kaloista ja kananmunasta, joita kissa syö raakana. Itse koostettuja raaka-aterioita voidaan tarvittaessa täydentää luontaisilla ravintolisillä esimerkiksi merileväjauheella ja lohiöljyllä tai erilaisilla valmiilla vitamiini- ja kivennäislisillä.
Barffaavan kissan ruokavalio ei sisällä lihottavaa hiilihydraattia. Proteiinien lisäksi kissat tarvitsevat rasvahappoja, joita saa helposti lohesta ja lohiöljystä. Puhtaat kotimaiset raakapakasteet ovat turvallisia käyttää kissan raakaruokinnassa. Kissan luonnonmukainen ruokinta auttaa myös painonhallinnassa.

Raakaruokintaa valmiilla täysaterioilla

Oscar kissan täysravintopullat on raakaruokintaa helpoimmillaan. Tämä viljaton täysravinto aikuisille kissoille on annosteltava pullamuotoinen raakaruoka, joka sisältää kaikki aikuisen kissan päivittäin tarvitsemat ravintoaineet. Monipuolisen ja ravitsevan koostumuksen pääraaka-aineena on puhdas ja turvallinen suomalainen liha ja kala. Pullat sisältää kissojen virtsateiden hyvinvointia ylläpitävää karpaloa, kissoille elintärkeää tauriinia sekä karvapalloja ehkäisevää kasviskuitua.

Kissa on luonnostaan lihansyöjä ja se tarvitsee elääkseen korkealaatuista eläinproteiinia. Sen teräväkärkiset hampaat on luotu lihan leikkaamiseen ja repimiseen.