Siirry sisältöön
Kuinka valitsen oikeanlaisen linnunruoan?

Kuinka valitsen oikeanlaisen linnunruoan?

Lintujen ruokinnalla on Suomessa tärkeä rooli, sillä pitkän ja kylmän talven aikana lintujen ravinnonsaanti luonnossa on heikkoa. Säännöllinen talviruokinta auttaa lintuja selviytymään talvesta ja ruokinta tulisikin aloittaa siinä vaiheessa, kun lintujen ravinnonsaanti luonnossa vähenee. Turvallinen ja oikeanlainen ravinnonsaanti on tärkeää vaativissa talviolosuhteissa. Tarjottavissa ruuissa on oltava korkea energiapitoisuus, jotta ruokailuun ei kulu enemmän energiaa kuin mitä lintu siitä saa.

Eri lintulajeillakin on eri lempiruokansa. Rasva/tali on yksi suosituimmista ruuista monille lajeille. Se on maittavaa ja hyvin ravitsevaa. Runsaasti rasvaa sisältävät rasvapötköt ovat ehdottoman tärkeitä lintujen ruokintapaikalla. Linnuille maistuu myös mm. auringonkukansiemenet, maapähkinä, kaura ja hirssi. Siemenissä täytyy muistaa, että kuorettomat ovat aina parempia, sillä ne eivät roskaa eikä linnun tarvitse käyttää kuorimiseen turhaa energiaa. Siemenissä energiapitoisuus ja sulavuus linnun elimistössä ei vedä vertoja rasvalle, mutta niitä voi käyttää ruokintapaikalla talipötkyjen lisänä. Pähkinät tulisi tarjota pienennettynä rouheena.

Kotimaiset Talvilintu- ja Tintin-rasvasiemenseokset on suunniteltu vastaamaan erityisen hyvin Suomessa talvehtivien lintujen ravinnontarpeeseen. Niissä on runsaasti energiaa ja ne sulavat hyvin linnun elimistössä. Kotimaiset tuotteet sisältävät huomattavan paljon enemmän energiaa kuin kilpailevat tuontituotteet, kuten talipallot. Lemmikki Oy:n valikoimista löytyy rasvasiemenseoksien lisäksi muitakin maistuvia kotimaisia linnun talvi- ja kevätruokintatuotteita, tutustu koko tuotevalikoimaamme.

Edellinen Eläinruokatehdas Lemmikille ensimmäisenä Suomessa FSSC 22000 laatusertifikaatit